​Reconstructie Zuiderzeestraatweg en Waterweg stap dichterbij

De gemeente Putten heeft met alle grondeigenaren overeenstemming bereikt over de aankoop van de gronden die nodig zijn voor de reconstructie van de Zuiderzeestraatweg en Waterweg. 

Reconstructie Zuiderzeestraatweg en Waterweg stap dichterbij

Dit betekent dat, bij een spoedig verloop van de bestemmingsplanprocedure, er in september 2021 kan worden gestart met de uitvoering van de werkzaamheden.

Planning
Gelijktijdig met de reconstructie van de weg en de aanleg van het fietspad, gaan nutsbedrijven aan de slag met het vervangen en verleggen van kabels en leidingen. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Zo blijft het gebied tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar. De werkzaamheden van deze fase (fase 1b) duren in totaal ongeveer een jaar. Fase 1a is eind 2018 afgerond en fase 2 is dit voorjaar helemaal klaar.

Bestemmingsplan
De reconstructie van de Zuiderzeestraatweg en Waterweg (vanaf de Kuiterweg/Vanenburgerallee tot de kruising Hoornsdam) houdt het volgende in:
  • er komt een vrij liggend betonnen fietspad aan de noordzijde van de Zuiderzeestraatweg en aan de westzijde van de Waterweg;
  • de klinkers worden vervangen door asfalt;
  • er komen snelheidsbeperkende en attentieverhogende plateaus en middengeleiders op de kruispunten;
  • er komen snelheidsbeperkende plateaus op lange rechte wegvakken.
Het ontwerpbestemmingsplan 'Fietspad en reconstructie Zuiderzeestraatweg / Waterweg 2021' ligt tot donderdag 6 mei ter inzage.