​Recreatiezonering: wat vindt u?

De Provincie Gelderland heeft verregaande plannen voor recreatiezonering. Met recreatiezonering wil de provincie samen met gemeenten en terreineigenaren de recreatie op de Veluwe in goede banen leiden.

Recreatiezonering: wat vindt u?

Er worden zones voor verschillende vormen van gebruik aangewezen. Van zones waar wandelaars, fietsers en ruiters ten volle kunnen blijven genieten en de natuur niet onbedoeld verstoren. Tot zones waar mensen niet meer mogen komen omdat de natuur meer bescherming nodig heeft.

CDA Gelderland wil heel graag weten hoe inwoners van de Veluwe én toeristen en recreanten hiernaar kijken. "Wij hebben hiervoor een enquête opgesteld. Helpt u mee om deze in te vullen", vraagt Daisy Vliegenthart, statenlid en woordvoerder recreatie en toerisme. "We zijn heel erg benieuwd naar ieders mening hierover. In deze tijd van Corona-maatregelen is het moeilijk om contact met mensen te houden, vandaar dat we via een enquete de ideeen van mensen over de zonering willen horen.”

Het invullen van de enquête kan via de link: https://forms.gle/Rjn6mais5pM9V7it6. Het statenvoorstel is hier te vinden of bekijk de concept kaart.