Regina van Stratum: 'Met windkracht twaalf zeilen op de Ionische zee'

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Al bijna veertien jaar runt Regina van Stratum, samen met haar man de kralen- en sieradenwinkel Beadare Beads & Jewelry. Ook in haar vrije tijd spelen kralen een grote rol.

Tijd voor vrije tijd... Regina van Stratum: "Met windkracht twaalf zeilen op de Ionische zee"

Regina geeft aan: "Thuis heb ik tenminste tijd om in alle rust en ongestoord ermee bezig te zijn. Zelfs in de auto probeer ik kralen te rijgen, maar soms vallen ze dan. Gekscherend noemen wij onze auto daarom ook wel ‘onze kraalmobiel’. Ook als wij op vakantie zijn gaan we altijd op zoek naar bijzondere kralen. We gaan bijvoorbeeld graag naar Griekenland of Spanje." Haar man vult aan: "Als het er maar warm is."

Zo hebben ze jaren geleden in de Ionische Zee ten westen van Griekenland aan flottielje zeilen gedaan. "Met z’n tweeën op een zeilboot en dan met meerdere boten naar een bepaalde haven varen. Mijn man kan goed zeilen en ik help waar ik kan. Maar op een gegeven moment sloeg het weer om en werd het bijna windkracht twaalf met enorme golven! Enkele beginners dreven gewoon naar open zee. Ja, dat is gelukkig allemaal goed afgelopen, maar was wel even spannend.”

Regina heeft ook een moeder van 90 jaar die woont in een verpleeghuis in Brabant. Daar gaat ze regelmatig op bezoek. "Mijn moeder kan eigenlijk alleen niet meer lopen, maar verder is ze helemaal bij. Ze volgt het nieuws en de laatste mode op de voet en heeft een I-phone, waarmee ze kan bellen en facetimen.”

Tenslotte brengt Regina ook veel tijd door met Smurfie, hun blauw-grijze huiselijke kat. "Ons kindje! De vorige blauw-grijze kat is maar liefst vierentwintig jaar geworden.” Eigenlijk is Regina allergisch voor katten, maar deze soort heeft langere haren en dat gaat gelukkig wel goed. Ze hebben de kat helemaal in de buurt van Hannover moeten ophalen. Maar dat hadden ze er graag voor over. "Met zo’n lieve kat is het altijd fijn thuiskomen!”

Regina brengt ook veel tijd door met Smurfie, hun blauw-grijze huiselijke kat. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp