Reint van de Poppe boekt mooie resultaten met zijn vogels

Reint van de Poppe heeft de afgelopen week deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap van vogels in Hardenberg. Deze show werd georganiseerd door de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers in samenwerking met Dierparade Noordshow.

Deze Noordshow hield ook het kampioenschap van duizenden konijnen, duiven en cavias

Daarnaast werd er veel gedaan aan educatie voor de jeugd met een prachtige dierenweide. Bij de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers werden ruim 5100 vogels ingeschreven van diverse pluimage. Reint, lid van vogelvereniging de Putter uit Putten, had ingeschreven met dertien vogels.

Reint is heel trots met de prachtige resultaten. Kampioen Goud met een stam Prachtnonnen van jawel 374 punten. Deze stam werd al eerder kampioen in Voorthuizen bij de Grote Kring NW Veluwe en bij de club in Putten met 372, dus nu nog beter.

Tevens Goud met een stel Prachtnonnen, zij waren goed voor 185 punten. Goud met een Bandvink Ino met 94 punten en Zilver eveneens met een Bandvink Ino met 91 punten. Een prachtig resultaat waar Reint terecht trots op mag zijn. Helaas durfden de leden van Putten niet in te schrijven, omdat er geruime tijd een vervoersverbod gold in verband met de Vogelgriep.