Riek van Beek: 'Eigenlijk wilde ik automonteur worden!'

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - De energieke Riek van Beek is al meer dan vijfentwintig jaar eigenaar van Stoffen & Baby Studio en de Quiltkelder aan de Klaas Bosstraat in Putten. Door heel Nederland (en zelfs vanuit het buitenland) komen klanten naar haar winkeltje.

Tijd voor vrije tijd ..... “Eigenlijk wilde ik automonteur worden!”

Naast het specifieke assortiment verdwijnen ook helaas steeds meer van dergelijke gespecialiseerde winkels. Riek: "Inmiddels ben ik ook alweer 65 jaar en ik wil nog lang niet stoppen. Maar ik moet toch gaan zoeken naar een opvolger, want die is er nog niet.”

Creatief bezig zijn en goed plannen lopen als een rode draad door haar leven. "Doordat ik de winkel heb, ben ik ook vaak ’s avonds en in het weekend ermee bezig. Dan moeten alle webshop bestellingen de deur uit. Om toch te genieten van onze vrije tijd hebben mijn man en ik een heerlijk huisje op Strand Nulde. Vroeger gingen wij graag naar Spanje, maar nu zoeken wij het dichter bij huis. Maar de laptop gaat wel altijd mee.”

Ook zijn er kleinkinderen in het leven van Riek. "Twee in Zutphen en twee in Putten. Dan kan ik soms net even voordat de winkel open gaat, langs school. In de winkel train ik dagelijks ongemerkt mijn armspieren met al die stoffen op een rol. Maar ik ga ook twee keer per week fitnessen (cardio en krachttraining) bij een personal trainer in het buitengebied.” Samen met een vriendin bespreekt ze een keer per maand de quilts voor de cursussen. Na afloop gaan ze altijd samen uit eten in Putten. "Op deze manier willen we alle restaurants in Putten uitproberen.”

Tenslotte maakt Riek ook graag tijd vrij om samen met haar dochter naar concerten te gaan. Niet bepaald easy listening: denk vooral aan Tina Turner, U2 of Anouk. "Meestal plannen we daar een etentje plus overnachting bij, zodat we echt even helemaal weg zijn. Dit soort dingen, maar ook de kleinkinderen plus het contact met de mensen in de winkel houden mij jong van geest. En dan te bedenken dat ik vroeger eigenlijk automonteur had willen worden!”

Riek draait haar hand niet om voor ingewikkelde wandkleden. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp