​Roelof Koekkoek erelid Wij Putten

Oud-wethouder Roelof Koekkoek is afgelopen zaterdag op de algemene ledenvergadering van Wij Putten benoemd tot erelid van zijn partij.

Koekkoek was niet alleen de afgelopen 12,5 jaar wethouder voor Wij Putten, maar was in oktober 2009 ook een van de oprichters van de partij

Ook heeft hij korte tijd deel uitgemaakt van het bestuur van Wij Putten en hij was welgeteld een maand raadslid. Toen Wij Putten in 2010 voor het eerst deelnam aan de verkiezingen en uit het niets met vier zetels de tweede partij werd, waagde hij de sprong in het diepe en stelde zich beschikbaar als wethouder. Iemand moest het tenslotte doen. In het begin was dat wennen, zo memoreerde hij afgelopen zaterdag. “Je werd achter een bureau gezet en geacht aan de slag te gaan. Gelukkig is de overdracht nu veel beter geregeld”, aldus Koekkoek in reactie op zijn benoeming tot erelid.

Uit handen van voorzitter Marieke Haanschoten van Wij Putten ontving hij een oorkonde, met daarop de vermelding dat de leden op de vergadering unaniem voor deze onderscheiding hebben gestemd. “Roelof heeft enorm veel voor de partij betekend”, aldus Haanschoten. Ook wees zij op de onmisbare ondersteuning van zijn echtgenote Agnes de Vreeze.

Met de installatie van het nieuwe college vorige week maandag kwam er een einde aan het wethouderschap van Koekkoek.

Foto: Bert Veeningen