​Rubens Consort brengt Mozart in Randmeerconcert Ermelo

Het Rubens Consort speelt twee strijkkwintetten van Mozart op zaterdag 19 februari in de Oude Kerk in Ermelo.

Rubens Consort brengt Mozart in Randmeerconcert Ermelo

De musici van dit ensemble, Sarah Kapustin, Felicia Bao (beiden viool), Roeland Jagers, Elin Haver (beiden altviool) en Tijmen Tempelaars (cello) hebben veel prijzen en concoursen gewonnen en ook als solist bij bekende orkesten gespeeld. Ieder apart hebben ze in ongeveer alle werelddelen opgetreden. Alle vijf bij elkaar spelen ze kamermuziek op het hoogste niveau. En dat niet alleen, in hun ‘kamermuzieklab’ doen zij ook veel aan educatie van jonge musici met veel aandacht voor podiumpresentatie. Ze hechten ook bijzonder aan communicatie met het publiek.

Op het programma staan twee prachtige strijkkwintetten van Mozart uit 1787. Die worden tegenwoordig beschouwd als het hoogtepunt binnen zijn oeuvre. Helaas heeft Mozart dit zelf niet mogen meemaken. In zijn tijd was er om diverse redenen nauwelijks belangstelling voor. Gelukkig laat het Rubens Consort deze technisch moeilijke stukken voor ons herleven. Iedereen is welkom om dit zelf te komen beluisteren.

De aanvang van het concert is om 19.30 uur in de Oude Kerk aan de Kerkbrink 1 in Ermelo.

Bij handhaving van de corona-regels hebben concertabonnees voorrang bij het reserveren van plaatsen. Losse kaarten kunnen vanaf 16 februari besteld worden via www.randmeerconcerten.nl/reserveringen. Via email krijgen belangstellenden bericht over eventuele reservering en het afrekenen aan de zaal. Als de 1,5 meter-regel op 19 februari is losgelaten, gelden er geen beperkingen meer voor het aantal bezoekers. Dan is reserveren niet meer nodig en is er plaats voor alle belangstellenden. Wel vaccinatie- of testbewijs en ID meenemen voor controle.

Meer informatie over reserveren, inhoud en organisatie van het concert is te vinden op www.randmeerconcerten.nl.


'Eén van de samenstellingen van het Rubens Consort' Foto: Foppe Schut