Ruil een tegel voor een bloembol

Meer groen en minder tegels en stenen in voor- en achtertuinen. Dat is het doel van de landelijke campagne ‘NK Tegelwippen’. Van woensdag 22 maart tot en met 31 oktober kunnen deelnemers doorgeven hoeveel tegels ze in hun tuin hebben vervangen door groen.

Kom naar de markt

Als start van het NK-tegelwippen kunnen marktbezoekers, zolang de voorraad strekt, tijdens de weekmarkt op 22 maart één tegel ruilen voor een bloembol. Medewerkers van de gemeente Putten zijn op de markt te vinden van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Een groene tuin
Een groene tuin zorgt voor een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Insecten, vogels en egels vinden er een plekje. Ook is een groene tuin tijdens hittegolven veel koeler, waardoor een huis makkelijker kan worden gelucht. Tevens zorgt minder hitte in huis voor een betere nachtrust. 

Makkelijk onderhoud
Veel mensen kiezen voor tegels in de tuin met het idee dat het onderhoud minder tijd kost. Maar onkruid verwijderen tussen de tegels kost juist veel werk. Een groene tuin die slim is ingericht, is veel makkelijker te onderhouden. Laat de tuin in de winter ook gewoon met rust. Het bladafval biedt namelijk een schuilplaats voor dieren en is voeding voor de bodem. Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen helpt.