Run op laatste kaarten - met een winkans op tien vrijkaarten! - voor spektakel ‘Hollywood in Harderwijk’

Door Harry Schipper – Wie het muzikale openlucht-theaterspektakel op het historische Kloosterplein, waaraan meer dan tweehonderd mensen meewerken, niet wil missen, moet nu toch echt haast maken met bestellen, want de run op de laatste toegangskaarten is al gaande.

De première van de vierde editie van Podiumspektakel, met ditmaal als titel ‘Hollywood in Harderwijk’ is al aankomende donderdag 7 juli, met daarna nog twee avondvoorstellingen op vrijdag 8 en zaterdag 9 juli

Podiumspektakel Harderwijk 2022

“Er zijn nog een kleine zeshonderd kaarten over”, meldt initiatiefnemer Fred Kappers van het grootste theaterspektakelstuk van de Noordwest Veluwe en misschien wel van heel Midden Nederland. Er werken maar liefst zo’n tweehonderd mensen mee, inclusief de ontwerpers en makers van de kleding en rekwisieten, decorbouwers, beveiligers, gastheren en –vrouwen, nanny’s, grimeurs en kappers. Zo’n honderd ervan zijn de acteurs, muzikanten en koorleden.

“Het verbaast me iedere keer opnieuw dat er in Harderwijk zoveel mensen zijn, die iets kunnen”, aldus Kappers, die het elke keer ‘ontzettend leuk vindt om te organiseren’. “Al lig ik er de laatste weken vaak ’s nachts wakker van, want er moet nog zoveel geregeld worden”. Als voorbeeld noemt hij de aankomende ‘Sitzeprobe’, waarbij de spelers, koorleden en muzikanten alle teksten en stukken samen doornemen. “Dat doen we in de gymzaal op Landstede, maar daar zijn te weinig stoelen voor de 120 man eraan meedoen. Gelukkig kunnen we ergens stoelen lenen, maar moet daarvoor dan weer transport worden geregeld. Zo blijf je altijd bezig”.

Podiumspektakel Harderwijk 2022

Waar in de voorgaande drie edities telkens een belangrijk moment in de geschiedenis van de stad Harderwijk centraal stond, gaat het ditmaal over het Burger Weeshuis. Ook dit Harderwijkse instituut bestaat al heel lang - 466 jaar om precies te zijn – maar de geschiedenis ervan kan niet echt worden getypeerd als ‘roemrucht’ of ‘spraakmakend’. “Nee, die is eerder saai te noemen. Er is eigenlijk nooit wat opvallends gebeurd”, bekent Kappers eerlijk, “maar het is wel een organisatie die door haar rijkelijke financiële ondersteuning aan tal van lokale instellingen en organisaties van grote betekenis was voor de Harderwijkse samenleving. En nu nog steeds. Zo sponsort het Burger Weeshuis alleen al dit jaar onder andere de Popschool, Danceschool Anouk en de Dierenambulance. En het Burger Weeshuis is ook hoofdsponsor van dit Podiumspektakel”.

Hoe kun je nou over een instelling met een ‘saai’ verleden tóch een  aantrekkelijke theatervoorstelling maken. Dat probleempje is prachtig opgelost door onze tekstschrijver, die ook verantwoordelijk was voor het verhaal van ons vorige Podiumspektakel. Ik ga je niks vertellen over de plot, maar wel dat er veel humor in het verhaal, dat zich in het heden afspeelt. Het wordt dus veel lachen. En we hebben natuurlijk een fantastische hoofdrolspeelster, Gabriëlle Noordmans, die nog eens geweldig kan zingen. Ze woont in Harderwijk, is muziekdocent op het Ermelose Groevenbeek College en is ook zangcoach. En ik noem ook Marjolein Bos, die ook een hoofdrol heeft. Zij woont nu in Putten, maar wát een talent!”

‘Hollywood in Harderwijk’ wordt geregisseerd door Ineke de Geus en de componist, tevens muzikaal leider is Gerbrand van Kolck. Kaarten voor het Podiumspektakel kosten 25 euro en kunnen online worden besteld via www.podiumspektakel.nl. Speciaal voor de lezers van Harderwijkse Zaken is er een prijsvraag voor wie kans wil maken op twee gratis toegangskaarten.

Beantwoord de volgende drie vragen:
Hoe heet de initiatiefnemer van het Burger Weeshuis?
Hoe luidt de titel van het vorige Podiumspektakel?
Hoe kwam Fred Kappers op het idee om voor Harderwijk het Podiumspektakel te organiseren?

Stuur de antwoorden in een mailtje met je adres- en contactgegevens tot uiterlijk woensdag 6 juli naar [email protected]. Er worden in totaal tien kaarten verloot onder de  inzenders met de beste antwoorden.

Podiumspektakel Harderwijk 2022