Saamhorigheid (column)

Ook dit jaar is er weer geen normale Koningsdag zoals we gewend zijn. Geen optocht door de straten, kleedjesmarkt, feestende mensen bij de horecapunten en een vuurwerkshow. 

Toch viel er deze week een oranjeboekje op de deurmat.

Een compliment voor de Oranjevereniging, die ook dit jaar weer hard werkt aan een alternatief programma voor een covid-verantwoorde invulling. De club doet hard z’n best om binnen de richtlijnen toch nog wat festiviteiten naar de mensen thuis te brengen, op deze officiële feestdag in Nederland.

Maar laten we eerlijk zijn, dat is nog steeds niet hetzelfde als een ouderwetse Koningsdag. Die is zo belangrijk voor alle inwoners van Putten, het is niet voor niets het grootste dorpsfeest van het jaar. Jong tot oud is in het dorp aanwezig en voor iedere leeftijdscategorie is er wel een passende activiteit. Om vervolgens met z’n allen de dag af te sluiten bij het vuurwerk.

Ook ik ben een fervent koningsdagvierder. Het liefst ben ik vanaf de optocht tot het vuurwerk non-stop in het dorp. Af en toe even naar huis om op te warmen als het weer een beetje tegenzit, maar ik wil zo min mogelijk van de goede sfeer in het dorp missen. Landelijk staat Koningsdag in 2021 in het teken van saamhorigheid. Een prachtig thema, maar voor mij niet uniek voor 2021. Koningsdag is in Putten al jaar en dag het symbool van saamhorigheid, alle Puttenaren door elkaar heen, maken er samen één groot oranjefeest van.

Laten we volgend jaar weer met z'n allen de straten oranje kleuren.

Regelmatig vertelt een Puttense politicus in een column wat hem of haar bezighoudt. Deze keer is het de beurt aan Joyce Kamphuis, raadslid van Wij Putten. Reageren? Stuur een email naar [email protected].