Sinterklaas, ondanks de regen, aangekomen in Putten

Sinterklaas en zijn pieten zijn aangekomen in Putten. Sinterklaas werd onder muzikale begeleiding van Fanfarecorps Excelsior welkom geheten bij de jachthaven van Nulde. Na zijn aankomst vertrok de Sint en zijn gevolg naar het centrum van Putten.

Rond 14.00 uur werd hij door wethouder en locoburgemeester Ewoud ’t Jong ontvangen bij het gemeentehuis

Tijdens het wachten op Sinterklaas en zijn Pieten werden de kinderen vermaakt door een aantal Pieten die al eerder in het centrum waren aangekomen. Er werd gezongen, gedanst, muziek gemaakt en ook de polonaise ontbrak niet. Na de welkomstwoorden van de wethouder nam Sinterklaas plaats in de koets en begon hij aan een rondgang door het centrum. Begeleid door de trekkers van HoKo Agri, die dit jaar zorgden voor het vervoer van pakjes en pepernoten, werd de sint door de straten van Putten gereden om vervolgens op het pleintje bij Van Ganswijk de kinderen van Putten in de gelegenheid te stellen om met hem en zijn Pieten op de foto te gaan.

Tijdens de intocht waren er ook weer Glutenvrije Pieten in het centrum aanwezig. Zij waren te herkennen aan een grote groene ballon die aan hun kleding was bevestigd.