​Sinterklaas pakt extra uit met de Sint Etalage actie

Op zaterdag 14 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Vele kinderen kijken hier al lange tijd naar uit en nu is het dan bijna zover. Anders dan andere jaren zal de Sint en de Pieten niet per boot aankomen in Putten, maar dát hij komt is zeker.

Alle ondernemers werken corona proof zodat de Sint met een gerust hart en veilig zijn inkopen kan doen

“De Sint heeft laten weten dat hij al druk bezig is met de voorbereidingen voor de inrichting van een pakjeshuis. Een plek in Winkelcentrum Putten waar hij alle voorbereidingen kan treffen voor pakjesavond en de Pieten alle kadootjes kunnen inpakken”, aldus Henri Stoffelsen, voorzitter WCP. “Alle ondernemers werken corona proof zodat de Sint met een gerust hart en veilig zijn inkopen kan doen."

Sinterklaas winkelt graag lokaal, in het gezellige winkelcentrum. “Er is zo’n divers aanbod aan winkels, met fijne behulpzame medewerkers, dat het heerlijk is om alle kadootjes in Putten te kopen”, liet de Sint weten. “Er is zoveel keuze in speelgoed, kook- en bakgerei, sieraden, boeken, spelletjes en andere leuke artikelen dat iedereen zijn verlanglijstje er wel mee kan vullen.” Het wordt dit jaar nog makkelijker voor de Sint en de Pieten nu het pakjeshuis midden in het dorp komt. Hierdoor hoeven ze minder te sjouwen en veel ondernemers bezorgen ook aan huis.

Sinterklaas wil dit jaar iets extra’s doen om zijn verjaardag op een speciale manier te vieren en daarom heeft hij de Sint Etalage actie georganiseerd. Vanaf zaterdagmiddag 14 november (14.00 uur) tot en met donderdag 26 november kunnen alle kinderen van 3 tot en met 12 jaar mee doen. Dit kan online via www.winkelcentrumputten.nl/sint of fysiek zolang de coronamaatregelen dit toelaten.

Fysiek meedoen aan de Sint Etalage actie kan door bij een deelnemende winkel een verlanglijstje op te halen. In de etalages zijn allerlei kadootjes geëtaleerd waaruit gekozen kan worden. Uit elke etalage mag er maximaal 1 kado gekozen worden. Kijk op de website www.winkelcentrumputten.nl voor een overzicht van de deelnemende winkels.

Door de drie mooiste kadootjes op het verlanglijstje te schrijven en deze in de brievenbus te doen van het Pakjeshuis maken de kinderen kans om één van hun wensen te winnen. De verlanglijstjes kunnen tot uiterlijk 26 november 2020 ingeleverd worden. Het adres van het Pakjeshuis is Kerkstraat 35 in Putten.

Sinterklaas en de Pieten verwachten een toenemende drukte de komende jaren en kunnen wel wat hulp gebruiken. Ieder kind wil later natuurlijk Piet worden, maar dat gaat niet zomaar. Sommige Pieten zitten jaren op de Pietenschool om hun Pietenbewijs te halen. Een Pietenbewijs is een pasje waarmee je officieel Piet mag zijn, over de daken mag lopen en schoentjes mag vullen. Kinderen die ook hun Pietenbewijs willen halen doen er goed aan om de social media van Winkelcentrum Putten in de gaten te houden.