Snelheidsverlaging in Koudhoorn

Het college van burgemeester en wethouders wil de snelheid in Koudhoorn van 50 kilometer per uur terugbrengen naar 30 kilometer per uur.

Volgens het college past dat beter bij de omgeving en de functie van de wegen

Daarnaast zou het de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers bevorderen.

"Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan is het gewenst om in het kader van de herinrichting van de Hessenweg en de Wildforsterweg de verkeerssituatie te herzien", is te lezen in de motivering van het besluit. Burgemeester en wethouders van de gemeente Putten zijn bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. 

Instellen 30km/h zone
Voor alle wegen in Koudhoorn geldt in de oude situatie een snelheidslimiet van 50km/h. In het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan 2023 – 2033 is opgenomen dat dit niet past in verband met de huidige vormgeving en het gebruik van de wegen. Een maximumsnelheid van 30km/h is wenselijk en past beter bij de omgeving en functie van de wegen. Daarnaast verbetert hierdoor de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers (automobilisten, landbouwverkeer, fietsers en voetgangers). Om de snelheidslimiet van 30km/h juridisch vast te stellen worden aan het begin van de Hessenweg en de Wildforsterweg borden geplaatst. Deze borden worden ook langs de Hessenweg richting de Arnhemse Karweg én de Milligerweg richting de Hooiweg / Koudhoornseweg geplaatst. De weginrichting wordt aangepast naar een 30km/h inrichting. Er worden drempels en plateaus aangebracht. 

Bezwaar
Tegen deze beslissing kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van verzending van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Voorts kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dat vereist. Het vragen van een voorlopige voorziening is mogelijk indien binnen de genoemde termijn ook een bezwaarschrift wordt ingediend.