Speculaaspoppen voor zorgpersoneel in Putten

Henk van Bokhorst, vrijwilliger van Kringloopwinkel Overnodig, heeft zich ingezet voor het zorgpersoneel in Putten. Hij heeft ervoor gezorgd dat alle personeelsleden speculaaspoppen kregen aangeboden. 

Deze actie is financieel ondersteund door Kringloopwinkel Overnodig in samenwerking met alle bakkers van Putten.

“Met deze actie willen we het zorgpersoneel graag in het zonnetje zetten. We hebben dan ook op iedere speculaaspop een sticker geplakt met de tekst: ‘Deze moeilijke tijd vraagt extra inzet van u, geeft onrust en onzekerheid. Met deze attentie willen we u een hart onder de riem steken’”, aldus Van Bokhorst.

Met een goedgevulde bus vol speculaaspoppen heeft Henk vandaag (woensdag 18 november) samen met een paar andere vrijwilligers van de kringloopwinkel zijn ronde langs de woonzorgcentra in Putten gedaan. Henk begon zijn ronde bij Norschoten waar hij hartelijk werd ontvangen door Gerrie van der Laan (hoofd zorg en welzijn). Al snel werden er vier leden van het personeel opgetrommeld om de poppen in ontvangst te nemen. Van der Laan gaf aan: “We zijn heel erg blij met deze geste. Ik wil de kringloopwinkel en de Puttense bakkers dan ook, namens iedereen, heel hartelijk bedanken.”
 
Van Bokhorst vervolgde zijn ronde naar De Schauw. Ook daar werden de poppen voor de voordeur in ontvangst genomen. Een aantal personeelsleden waren naar buiten gekomen om de speculaaspoppen in ontvangst te nemen. Na een hartelijk bedankje vervolgde Henk zijn tocht naar Elim. Ook daar werd de lekkernij bij de voordeur in ontvangst genomen. Hiervoor werden personeelsleden en zelfs een bewoner opgetrommeld om de speculaaspoppen in ontvangst te nemen. “Ik vind dit zo’n geweldige verrassing”, gaf zorgmedewerkster Vera aan. “Heel erg bedankt. We zullen er zeker van genieten.”
 
Aan het einde van de middag rijdt Henk nog naar Zorgerf Buiten-Land om ook daar het zorgpersoneel te verrassen met de lekkere traktatie.
 
Maandag worden er ook nog 2400 speculaaspopjes naar het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk gebracht.