Steeds minder overlast van hondenpoep

Hondenpoep staat bovenaan de lijst van ergernissen. De gemeente Putten ontving hierover jaarlijks een groot aantal meldingen. Het probleem vroeg om een gedegen oplossing.

Na een geslaagde proef met ‘hondenpoepbakken’ in 2016 in de wijk Hoge Eind, besloot de gemeente de bakken ook in andere wijken te plaatsen

Deze aanpak werpt zijn vruchten af. Het aantal meldingen is gedaald van zesenzeventig in 2015 naar vijftien in 2021. De meeste meldingen betroffen volle hondenpoepbakken of aanvragen voor nieuwe bakken.

Hondenpoepbakken en -zakjes
Het afgelopen jaar zijn er weer dertien hondenpoepbakken en drie zakjesautomaten bijgeplaatst in Putten. Deze zijn geplaatst door ingekomen meldingen en op verzoek. Op dit moment telt de gemeente Putten vijfenzestig hondenpoepbakken, waarvan zeventien met zakjesautomaten. Deze staan op plekken waar de overlast de afgelopen jaren het grootst was. Hondenbezitters kunnen de hondenpoep op deze manier gemakkelijk en gratis opruimen.

Overlast melden of verzoek indienen
Inwoners die toch nog overlast ervaren of een verzoek willen indienen voor et plaatsen van een hondenpoepbak kunnen dit doorgeven via de website www.putten.nl/melding

Foto: Pixabay