Steuntje in de rug voor ondernemers en verenigingen

Horecagelegenheden en vrijwilligersorganisaties op het gebied van sport, kunst en cultuur die moeten werken met een QR-codecheck om gasten te ontvangen, krijgen een financiële tegemoetkoming van de gemeente Putten.

Hierbij maakt de gemeente gebruik van een eenmalige uitkering van het Rijk.

Vanaf eind september zijn ondernemers in onder andere de horeca-, cultuur-, sport- en evenementensector verplicht om bezoekers naar een geldig coronatoegangsbewijs te vragen. Dit geldt voor alle accommodaties: commercieel en non-profit. De benodigdheden voor het controleren van QR-codes en identiteitsdocumenten kost geld. Met een financiële tegemoetkoming van maximaal 1000 euro wil de gemeente Putten de horeca, sport en vrijwilligersorganisaties een hart onder de riem steken.

Kosten declareren
In totaal kunnen ongeveer honderd organisaties in Putten rekenen op een financiële tegemoetkoming voor gemaakte kosten in de periode van 22 september tot en met 31 december 2021. Deze kosten terugvragen kan vanaf woensdag 15 december via de website van de gemeente Putten. Wethouder ’t Jong van financiën is blij dat de gemeente op deze manier behulpzaam kan zijn: “In deze tijd is ieder steuntje in de rug zeer welkom voor onze ondernemers en verenigingen.”