Subsidie Inclusiefonds

Het Inclusiefonds is voor activiteiten en nieuwe ideeën van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Met deze activiteiten wordt de gemeenschap ondersteund waarin iedereen mee kan en mag doen. 

Het is mogelijk om maximaal 1.000 euro aan te vragen voor een eenmalig activiteit, evenement, manifestatie en/of project


Om de subsidie van het Inclusiefonds aan te vragen is het belangrijk dat initiatiefnemers bij de subsidieaanvraag een klein plan in sturen. Met daarin een beschrijving van de activiteit en de relatie met de Inclusieagenda. Vraag bij de activiteit, als dit mogelijk is, sociale partners. Het betreft een eenmalige activiteit, evenement, manifestatie en/of project die de gemeente Putten inclusiever maken. De initiatiefnemer is een rechtspersoon. Vraag de subsidie aan tot 4 weken voor het begin van de activiteit en voer de activiteit uit in 2022.

Maximale bijdrage en cofinanciering
Het maximale bedrag mag 1000 euro zijn. Bedragen tot 500 euro wordt door de gemeente helemaal uit het fonds betaald. Het bedrag boven de 500 euro moet voor vijftig procent cofinanciering hebben. Aanvragers regelen de cofinanciering zelf. De vijftig procent cofinanciering bestaat uit geld, vrijwilligersuren en/of beschikbaar stellen van middelen of goederen. De subsidie is beschikbaar tot 31 december 2022 of totdat het budget op is. Als er meer aanvragen binnenkomen dan het totale budget van 25.000 euro, dan sluit de gemeente de subsidie Inclusiefonds eerder.

Aanvraagproces
De aanvraag wordt beoordeeld op de wijze waarop het initiatief bijdraagt aan de doelstellingen van het Inclusiefonds. Het inclusiepanel bekijkt of de plannen de inclusie in Putten daadwerkelijk gaan verbeteren. En adviseert het college over het wel of niet betalen van de subsidie. Na advies van het inclusiepanel besluit uiteindelijk het college over de subsidieaanvraag.

Aanvragen
Het aanvragen van de subsidie kan online via deze link