​Subsidie voor het vergroenen van tuin, terrein of plein

Een groene tuin is niet alleen verkoelend, het geeft ook een positieve bijdrage aan het milieu en het dierenleven.
De gemeente Putten geeft daarom subsidie aan inwoners, bedrijven en scholen die hun tuin, bedrijventerrein of schoolplein willen vergroenen.

 Een groene tuin is niet alleen verkoelend, het geeft ook een positieve bijdrage aan het milieu en het dierenleven. De gemeente Putten geeft daarom subsidie aan inwoners, bedrijven en scholen die hun tuin, bedrijventerrein of schoolplein willen vergroenen.

Dit zijn de zes maatregelen die belangstellenden kunnen nemen
Maatregel Subsidie
1. Een boom planten 35,00 euro per boom
Maximaal 2 bomen.
Deze subsidie is aanvullend op het boomadoptieplan. Via het boomadoptieplan kunnen belangstellenden kosteloos een boom ontvangen. Die kosteloze bomen zijn echter beperkt beschikbaar. Meer informatie: www.putten.nl/boomadoptieplan.
2. Regenwater afkoppelen 40,00 euro (zonder voorzieningen)
50,00 euro per infiltratiekrat
100,00 euro per m3 verwijderde grond
Maximaal 1.000 euro
3. Een dak groen(blauw) maken 20,00 euro per m2
Maximaal 2500 euro
4. Bestrating weghalen 4,00 euro per m2
Maximaal 500 euro
5. Een regenton, -schutting of -zuil plaatsen 20 euro per regenton
25 euro per segment
Maximaal 2 tonnen of segmenten
6. Regenwater nuttig gebruiken 20 procent van de kosten. Maximaal 500 euro

Dien een aanvraag in bij Veluwe Duurzaam via www.veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling en ga daarna pas aan de slag. Veluwe Duurzaam beoordeelt de aanvraag en na goedkeuring kan men aan de slag.

Werkzaamheden afgerond? Vul binnen zes maanden alle gegevens verder aan in de online aanvraag. Voeg voor- en na-foto’s toe. Veluwe Duurzaam controleert of de aanvraag volledig is.

Veluwe Duurzaam stuurt de volledige aanvraag daarna door naar de gemeente Putten. Voldoet de uitvoering van de werkzaamheden aan de voorwaarden? Dan wordt de subsidie overgemaakt.

Vragen over de subsidieregeling? 
Neem contact op met de helpdesk van Veluwe Duurzaam, telefoonnummer 0525 - 701015. Veluwe Duurzaam behandelt de subsidieaanvragen voor de gemeente Putten. Ook eventuele aanvullende voorwaarden zijn te vinden op de website van Veluwe Duurzaam of neem een kijkje op de website www.putten.nl/steenbreek

Subsidie voor groene schoolpleinen
Ook scholen kunnen subsidie krijgen. Voor het vergroenen van het schoolplein geeft de gemeente Putten een maximale bijdrage van 12.500 euro. Alle scholen in Putten hebben een brief ontvangen met meer informatie over de regeling en het aanvragen van subsidie. Ook de provincie Gelderland en het waterschap Vallei & Veluwe bieden subsidiemogelijkheden. Meer informatie? Bel dan gerust naar telefoonnummer 0341 - 359 611 of e-mail naar [email protected].