Terrassen mogelijk niet open tijdens paasweekend

De heer Van de Koot (CDA) heeft tijdens de gemeenteraad die gisteravond (donderdag 18 maart) werd gehouden vragen gesteld over Covid 19 en de mogelijkheid voor het openen van de horeca en de terrassen in Putten tijdens het paasweekeinde.

'In de afgelopen weken hinten berichten vanuit Den Haag erop dat mogelijk in het paasweekeinde de horeca weer (gedeeltelijk) open zou kunnen'

"Is er overleg met de horecaondernemers over deze mogelijkheden en kunnen horecaondernemers weer rekenen op vergunningen om terrassen ruimer op te zetten”, vraagt Van de Koot.

Burgemeester Lambooij geeft aan: “In het laatste veiligheidsberaad van afgelopen maandag heeft minister De Jonge deze verwachtingen behoorlijk getemperd. Gelet op het feit dat de aantallen coronabesmettingen oplopen in ons land heeft De Jonge gezegd op dit moment weinig te zien in dergelijke verruimingen. Mocht die ruimte er wel komen dan hebben we in Putten de boel op orde. We hebben gewoon een draaiboek, in samenspraak met de horecaondernemers en andere ondernemers, tijdens de eerste golf van de coronacrisis opgesteld en dat draaiboek is direct weer uit te rollen.”