Tijdelijke huurders in de buurt? Meld Misdaad Anoniem

Lege loodsen en andere panden trekken criminelen aan. Zij verbouwen deze bijvoorbeeld tot drugslabs. Drugslabs hebben meer invloed op een buurt of bedrijf dan men vaak denkt. 

Tijdelijke huurders in de buurt?

Een laboratorium wordt slordig in elkaar gezet met een grote kans op ontploffing. Gevaarlijk afval wordt achtergelaten of ergens anders gedumpt. Gebouwen of gebieden worden onherstelbaar aangetast.

Houd de buurt veilig
De aanwezigheid van criminelen in de buurt geeft een onveilig gevoel. In ruil voor grote geldbedragen raken kwetsbare mensen betrokken bij het criminele circuit met intimidatie en geweld tot gevolg. Bewoners die eenmaal meewerken aan een drugslab komen er vaak niet meer uit. Verhuurders van een pand zijn zelfs medeplichtig aan het witwassen van crimineel geld. Dus hou de omgeving in de gaten en de buurt veilig en meld vermoedens anoniem.

Signalen van drugslabs
Vaak kan een klein signaal al duiden op criminaliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan activiteiten op ongebruikelijke tijdstippen, onbekende voertuigen (bestel- of vrachtwagens), een chemische geur van anijs, amandel, aceton of ammoniak, jerrycans en blauwe vaten met chemicaliën of IBC 1.000 liter containers, afgeschermde deuren of ramen (met purschuim), afzuiginstallaties via het dak of overmatige beveiliging met camera’s.

Meldpunt
Bij Meld Misdaad Anoniem hebben inwoners de zekerheid dat ze anoniem informatie over criminaliteit kunnen doorgeven. Het meldpunt is onafhankelijk (geen politie) en persoonlijke gegevens worden niet bekend bij Meld Misdaad Anoniem, de politie en de dader. Misdaad Anoniem is bereikbaar via telefoonnummer 0800-7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl.