Toneelvereniging Ernst en Luim Putten mocht weer de bühne op

​Toneelvereniging Ernst en Luim Putten stond afgelopen zaterdag 4 en 11 maart voor twee goed gevulde zalen in Theater Stroud Putten met het stuk “Look-a-Like”

Na weken repeteren mochten de negen enthousiaste spelers weer de bühne op voor publiek en hadden er meer dan zin in

Onder het toeziend oog van regisseur Tristan Boersma en souffleuse Janny Schreur gingen klokslag 20.00 uur de theaterlampen aan en begon het stuk.

Het stuk speelde zich af in de woonkamer van Bram en Anita. Als Anita een flink bedrag wint in een onduidelijke loterij slaat haar egoïsme direct toe. Het boterde de laatste tijd toch al niet zo met haar man Bram, zodat ze nu een mooie gelegenheid had om onafhankelijk te worden en hem te dumpen. De pers kreeg ook lucht van de gewonnen prijs en had al snel een interview met de winnares. Het huis wat Bram en Anita huurden is van oom Loek en tante Gusta en die kwamen dan daarom ook regelmatig op bezoek. Oom Loek houdt wel van een borrel, maar daar is tante resoluut op tegen en mept dan vaak met haar tassie.

Op het moment dat oom en tante langskomen, komt een onhandige overvaller de prijs opeisen. En toen ging er wat fout en er viel een pistoolschot. De paniek wordt snel gesmoord en er werd een creatieve oplossing voor het lijk gevonden. Maar dan verdween het lijk en Bram riep een vriend om hulp. Ex-detective Fred moest helpen het mysterie op te lossen. De nieuwsgierige buurvrouw Neeltje, die ook regelmatig opdook om de boel in de gaten te houden, maakte het allemaal niet makkelijker. Zelfs een studente van Anita, de buitenlandse vrouw Uslem, kwam af en toe een bezoekje brengen. 

Het stuk werd dan ook met volle overgave gespeeld, en dat was te merken aan de staande ovatie van het publiek. Iedereen was laaiend enthousiast en vertelde aan diverse mensen van de vereniging dat ze in tijden niet zo hard hadden gelachen. Na intensieve weken hebben de spelers even een tijdje rust, maar achter de schermen wordt er alweer gewerkt aan een nieuw stuk voor volgend seizoen. In september staan de repetities weer gepland. Volgend seizoen wordt het extra feestelijk. De toneelvereniging zal dan haar 75ste verjaardag vieren.

Nieuwe spelers
De toneelvereniging is nog altijd op zoek naar nieuw bloed (vanaf 18 jaar). Dus heb jij de lef en het enthousiasme om een mooie rol te vervullen binnen een leuk hechte spelersgroep? Meld je dan snel aan via de website van Ernst en Luim Putten www.ernstenluimputten.nl