​Twee inwoners ontvangen Koninklijke Onderscheiding

De jaarlijkse lintjesregen heeft vanmorgen plaatsgevonden. Burgemeester Lambooij reikte op deze dag een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Johan Bos en de heer Rients Boiten.

De twee gedecoreerden voor de Algemene Gelegenheid (Lintjesregen) kregen bezoek van burgemeester Lambooij

Lambooij vertelde hen dat het de Koning heeft behaagd hen te onderscheiden vanwege hun verdiensten voor de samenleving. Daarna overhandigde de burgemeester de Koninklijke onderscheiding en een boeket bloemen.

Johan Bos (42) mag zich vanaf vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Bos ontving de onderscheiding voor zijn verdiensten voor de werkgroep El Seibo, die hulp biedt aan de allerarmsten in deze stad in de Dominicaanse Republiek. Ook begeleidt Bos (hoogbegaafde) jongeren die het lastig vinden om hun plek in de samenleving te vinden. Als piloot vliegt hij jaarlijks via de stichting Hoogvliegers met zieke kinderen.

Rients Boiten (79) werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Boiten werd onderscheiden voor zijn verdiensten voor de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Putten en de stichting Tabitha, waarvan hij oprichter en voorzitter is. De stichting zet zich in voor het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen en jongeren in Bulgarije. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Oekraïne- Zending.

Later meer...