​Vaccineren zonder afspraak in het gemeentehuis

Inwoners die zich willen laten vaccineren tegen het coronavirus kunnen hiervoor op vrijdag 26 november en op vrijdag 17 december in het gemeentehuis van Putten terecht. Het maken van een afspraak is niet nodig.

GGD Noord- en Oost Gelderland is die dagen van 11.00 uur tot 19.30 uur aanwezig om belangstellenden te vaccineren met het coronavaccin van Pfizer

Inwoners kunnen dus gewoon binnenlopen. Wel dient men in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs en moet er een mondkapje worden gedragen. Vaccineren kan voor de eerste en tweede prikken. Let wel goed op het aantal dagen tussen de prikken. Boven de 12 jaar is dit 21 dagen.

3e prik voor selecte groep
De derde prik is alleen voor een selecte groep met een ernstige afweerstoornis. Het gaat om patiënten die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening of bepaalde medicijnen voorgeschreven krijgen. Let hier ook op het aantal dagen tussen de prikken (21 dagen).

Inwoners die willen weten of ze in aanmerking komen voor een derde prik kunnen gerust even bellen met de GGD. De GGD beantwoordt graag alle vragen. p de vaccinatielocatie is een arts aanwezig. Met deze arts kunnen inwoners in gesprek gaan over het vaccineren. Als men dan besluit om  toch gevaccineerd te willen worden kan dat direct. Inwoners die er na dat gesprek nog over na willen denken, kunnen er thuis nog eens rustig over nadenken.

Foto: Pexels