​Vakantieworkshops bij Bibliotheek Noordwest Veluwe

Iedere vakantie kunnen belangstellenden in het Digilab van Bibliotheek Noordwest Veluwe terecht voor leuke mediaworkshops. Kom om te experimenteren, samen te werken en te leren. Maar vooral om plezier te hebben.

Ontdek hieronder het programma voor de kerstvakantie en doe mee met de gratis activiteiten

Maak een eigen Stop Motion filmpje
Zijn Toy Story, Shaun het Schaap of Buurman & Buurman bekend? Dit zijn hele mooie animatiefilms. Ook weten hoe deze films gemaakt worden en misschien zelf graag een eigen animatiefilm maken? Doe dan mee met de workshop Stop Motion op maandag 21 december in het Digilab van Bibliotheek Harderwijk of op donderdag 24 december in Bibliotheek Putten. Daar leren deelnemers hoe ze eenvoudig een eigen film in elkaar kunnen draaien. De workshop is voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Stop motion is een speciale vorm van animatie. Het is een filmtechniek waarbij een serie foto’s achter elkaar wordt afgespeeld waardoor het lijkt of voorwerpen echt bewegen. Elk beeld is dus een aparte foto. Bij elke nieuwe foto wordt alles in beeld een klein stukje verplaatst of veranderd. Wie doet er mee?
 
Bouw je eigen tekenmachine
Computers zijn zo slim zijn dat ze zelf kunst kunnen maken. Met kunstmatige intelligentie is het mogelijk om nieuwe liedjes te schrijven zoals Lady Gaga en schilderijen maken zoals Rembrandt. Kom op dinsdag 22 december naar het Digilab in Bibliotheek Ermelo of  woensdag 23 december naar Bibliotheek Nunspeet en leer een eigen tekenmachine of ‘Scribbler’ maken. De workshop is voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

De activiteiten zijn gratis, maar wel is het belangrijk om vooraf even online aan te melden. Dat kan via bit.ly/agenda-bnwv.