Van Weelden benoemt tot Officier in de orde van Oranje-Nassau

​Marga van Weelden-Hulshof (69) werd ook verrast door een bezoekje van burgemeester Lambooij. Gelet op haar nationale en internationale inzet voor de wetenschap en het zoveel meer doen dan van een apotheker verwacht wordt, ontvangt mevrouw Van Weelden namens de koning de versierselen die horen bij een Officier in de orde van Oranje-Nassau.

Van Weelden ontving deze hoge onderscheiding uit handen van burgemeester Lambooij

Lambooij vertelde: "Mevrouw Van Weelden heeft zich gedurende haar gehele carrière onderscheiden van haar collega’s. Ze blinkt uit op vele fronten. Zij is wetenschappelijk ingesteld en is een sterke organisator en motivator. Ze denkt ‘out of the box’. Alle bijzondere prestaties en al haar activiteiten komen terug in de aanbevelingsbrieven.”

In het kader van farmaceutische patiëntenzorg heeft Van Weelden als initiatiefnemer, inspirator én grote motor een belangrijke bijdrage geleverd aan de Proeftuin Ermelo (een project van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

Ook heeft zij zich geruime tijd bekwaamd in de farmacogenetica, een tot voor kort onbekend vakgebied. Zij heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van dit vakgebied; haar onderzoek heeft er mede toe geleid dat farmacogenetica nu toegepast wordt in de patiëntenzorg. Mede hierdoor is Nederland de laatste jaren toonaangevend geworden in de internationale wereld op het gebied van de farmacogenetica.

Tevens was Van Weelden van 1994 tot 1998 bestuurslid van het departement Utrecht van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP). In 1998 nam ze de voorzittershamer voor twee jaar over. Daarna maakte Marga de overstap naar de landelijke organisatie en vervulde van 2001 tot 2004 de functie van bestuurslid en van 2004 tot 2008 de rol van voorzitter van de KNMP (landelijk). Van 2009 tot 2013 was mevrouw Van Weelden lid van de Raad van Commissarissen van Mediq.

“Als actief bestuurder op nationaal als internationaal niveau heeft mevrouw Van Weelden diverse eervolle vermeldingen en prijzen ontvangen. De werkzaamheden van Van Weelden zijn, op zoveel verschillende maatschappelijke gebieden, exceptioneel”, aldus Lambooij.