Veel belangstelling voor de Nationale Herdenking

​Nadat de Nationale Herdenking twee jaar niet kon worden bijgewoond door de uitbraak van het coronavirus waren nu veel inwoners naar het monument op de Oude Algemene Begraafplaats gekomen om de herdenking gezamenlijk te beleven.

Opvallend veel jeugdige bezoekers woonden de herdenking bij

Na de twee minuten stilte speelde fanfarecorps het Wilhelmus en de aanwezigen zongen het volkslied uit volle borst mee. Daarna legde burgemeester Lambooij samen met zijn echtgenote een krans namens het gemeentebestuur. Sem Aalten en Debra van Helden van basisschool De Wegwijzer legden namens alle leerlingen uit Putten een krans. Ook andere instanties volgden dit voorbeeld. De plechtigheid bij het monument eindigde met het spelen van enkele koralen.

Na de herdenking vertrok Loopgroep De Samenloop naar Wageningen om het bevrijdingsvuur voor Putten op te halen. In het holst van de nacht zal worden gelopen om het vuur op tijd in Putten te krijgen. Burgemeester Lambooij wacht de lopers om 9.00 uur op en dan wordt het vuur ontstoken op het Fontanusplein. Inwoners zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.