Veel Puttense winkeliers zijn een bezorgservice gestart

​Wat betekent de strenge lockdown voor de Puttense winkeliers. Veel ondernemers hebben creatieve oplossingen bedacht om toch hun waren nog aan de man te kunnen brengen.

Bij veel winkels hangt er een affiche op de deur met een telefoonnummer of emailadres. Op dat affiche staat te lezen dat bezorging binnen Putten mogelijk is.

Enkele medewerkers van De Binnenkamer zijn de hele dag aanwezig om hun klanten telefonisch of via de email te woord te staan. “We zijn vandaag al best druk bezig met het beantwoorden van de telefoon en er worden al bestellingen geplaatst. Ook zijn we bezig met het realiseren van een webwinkel. We hopen deze met een paar dagen online te hebben. Maar klanten kunnen ons ook altijd bellen via telefoonnummer 0341 360 136 of mailen naar [email protected]. We bezorgen de bestellingen graag thuis”, vertelt bedrijfsleider Hans van den Bor.

Creatief is wel geopend, omdat eigenaresse Janet een DHL punt heeft. “Het servicepunt is open voor het ontvangen en verzenden van brieven en postpakketten. Maar ik mag geen artikelen verkopen.  Op dit moment ben ik maar aan het opruimen geslagen. De creatieve artikelen die er in mijn winkel te vinden zijn kunnen wel op bestelling gedaan worden. Laat even weten via een persoonlijk bericht op Facebook of bel 0341 – 265847. Dan breng ik het persoonlijk thuis.”

De Bruna is ook geopend, omdat daar een ING-servicepunt en een PostNL service punt is gevestigd. Klanten die deze servicepunten bezoeken mogen niets kopen. “Klanten mogen wel de winkel in, maar niets aanraken. Ik vind het wel vreemd dat drogisterijketens hun deuren mogen openen en alles kunnen verkopen. Hetzelfde geldt voor de Hema. Zo heb ik niet het gevoel dat we het samen doen”, vertelt eigenaresse Patricia Bongers. “Als klanten iets willen kopen dan kunnen ze dat telefonisch, via facebook, email of via whatsapp doen. Dan bezorgen we de artikelen bij hen thuis. Als het even kan dan proberen we het nog dezelfde dag te leveren. Ons assortiment is te vinden op www.bruna.nl en ik zal regelmatig foto’s op Instagram en Facebook plaatsen om alle artikelen die we verkopen te laten zien. Uiteraard pakken we, desgewenst, de artikelen ook nog mooi in.” Bel voor de bezorgservice van de Bruna naar telefoonnummer 0341-363 067 of mail een bestelling naar [email protected].  Betalen met pin, contant of een tikkie behoort tot de mogelijkheden.

Bij Ko Jager wordt doorgewerkt. Buiten staan statafels waarop klanten hun bestelling in kunnen vullen. Er staat een ton naast waar de bestelling in gedaan kan worden. “We maken er maar het beste van. Staatsloten, krasloten en tabakswaren bezorgen we graag bij klanten thuis. Even bellen naar 0341-356 485 kan natuurlijk ook altijd”, legt eigenaar Klaas Jager uit. “We proberen dan de bestelling zoveel mogelijk op dezelfde dag al thuis te bezorgen. Ik heb een mobiel pinapparaat bij me, maar contant betalen is ook een optie. Voor onze woonaccessoires is het mogelijk om een afspraak te maken en dan gaan we videobellen. Zo kunnen we onze klanten digitaal meenemen door onze winkel en kunnen ze artikelen bestellen om het thuis toch nog gezellig te maken. Dus iedereen die een bestelling wil plaats bij Ko Jager kan bellen. Mailen kan ook naar [email protected].

Kookwinkel La Culina was vandaag wel geopend. “Ik sta hier overigens wel met een dubbel gevoel, omdat de halve straat donker is. Maar wij mogen open, omdat een groot gedeelte van de winkel uit etenswaren bestaat. Ook repareren we koffiemachines. Daarom mag ik volgens de richtlijnen open. Onze overige producten mag ik niet verkopen. Het is dus niet de bedoeling dat mensen voor de gezelligheid naar de winkel komen. Om er zeker van te zijn dat we echt open mogen heb ik het nog wel bij de gemeente Putten nagevraagd. Daar heb ik nog geen antwoord op gekregen”, vertelt eigenaresse Yvon Strooker. La Culina neemt ook telefonisch of per mail bestellingen aan en bezorgt in Putten. Bestellingen kunnen worden gedaan via telefoonnummer 06 - 3301 3602 of via de mail [email protected].