​Veertig jaar Christmas Carols door kleinkoor Caprice

Op vrijdag 22 december om 21.00 uur vindt traditiegetrouw A Festival of Lessons and Carols plaats in de Grote Kerk van Harderwijk. Kleinkoor Caprice wordt tijdens deze kerstviering begeleid door leden van het Harderwijks Strijkorkest onder leiding van Roelof Klaassen. 

De algehele leiding van de avond is in handen van dirigent Hans Noijens

A Festival of Lessons and Carols is inmiddels een traditie geworden. Ieder jaar sinds 1983 luidt Kleinkoor Caprice de kerstdagen in met een avond vol herkenbare en verrassende kerstliederen, trompetten en violen, warmte en saamhorigheid. Dit jaar staan, naast een aantal kerstklassiekers, onder meer composities van Palestrina, Vivaldi, Rutter en Bach op het programma. Tijdens deze kerstviering naar traditioneel Engels voorbeeld, wordt kerstmuziek afgewisseld met zogenaamde 'lessons', voorgedragen stukken uit het kerstverhaal. De lezingen worden verzorgd door Jacob Hettinga.

Kamerkoor
Kleinkoor Caprice is een amateur kamerkoor dat streeft naar een hoog zangniveau. Het koor geniet goede bekendheid op de Noordwest-Veluwe en ver daarbuiten. De 32 leden zijn stuk voor stuk enthousiaste muziekliefhebbers, voor wie zingen een vorm van topsport is. Het repertoire is breed, van a capella koormuziek tot grote oratoriumwerken en van renaissancemuziek tot hedendaagse composities. Kleinkoor Caprice heeft momenteel vacatures voor een tenor en twee lage bassen.

Vrije toegang
De toegang tot A Festival of Lessons and Carols op vrijdag 22 december is zoals ieder jaar gratis. Na afloop van het concert wordt bij de uitgang een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Programmaboekjes zijn voor 2,50 euro verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. De kerk gaat om 20.15 uur open en het concert begint om 21.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.kleinkoorcaprice.nl.