Verkeerssituatie in Koudhoorn en Krachtighuizen aangepast

De maximumsnelheid in Koudhoorn is verlaagd van 50 kilometer per uur naar 30 kilometer per uur. Wethouder Van Nieuwenhuizen heeft afgelopen donderdag het 30 kilometer per uur zonebord in Koudhoorn onthuld.

De wegen in Koudhoorn zijn smal en een lagere snelheid draagt bij aan een veilige en prettige leefomgeving

Vooral voor fietsers, hardlopers, mensen die hun hond uitlaten en recreanten.

Naast het plaatsen van de 30 km/u borden, heeft de gemeente Putten ook de inrichting van de wegen aangepast. Dat is gedaan om ervoor te zorgen dat er ook zoveel mogelijk 30km/u wordt gereden. En om de voorrang op kruispunten te verduidelijken. Ook is er verharding in de bermen aangebracht, waardoor het veiliger is om elkaar te kunnen passeren.

Krachtighuizen
Ook in Krachtighuizen wordt de verkeersveiligheid verhoogd door het aanpassen van wegen. Op 29 januari presenteerde wethouder Van Nieuwenhuizen het 'Actieplan verkeer Krachtighuizen'. Dit actieplan is samen met de buurtvereniging opgesteld. De knelpunten zijn in kaart gebracht en er is gezocht naar gezamenlijke oplossingsrichtingen.

In Krachtighuizen worden de Krachtighuizerweg (als duidelijke fietsverbinding tussen Krachtighuizen en Putten) én de Oude Garderenseweg ingericht tot ‘fietsstraten’. Daarnaast worden er ook verschillende kruispunten aangepakt en worden er bermverhardingen aangebracht. Voor automobilisten wordt het duidelijker dat het een 30 kilomter per uur gebied is. De punten uit het actieplan worden, samen met de bewoners, verder uitgewerkt. Daarna volgt de daadwerkelijke uitvoering.