​Vijftig kandidaten op lijst Wij Putten

Op de algemene ledenvergadering van Wij Putten is voor de komende verkiezingen een kieslijst met vijftig kandidaten vastgesteld.

De lijst met vijftig kandidaten is een mix van jong en oud, in leeftijd variërend van 20 tot 89.

Bijna de helft is vrouw en de lijst kent een grote diversiteit aan achtergronden. De leden van Wij Putten stelden Herman Luitjes in een digitale vergadering aan als lijsttrekker, net als bij de vorige verkiezingen. De volgende tien posities vormen een mix van ervaring en vers bloed, met drie vrouwen in de top 5.

De voltallige fractie van de afgelopen vier jaar keert terug op de lijst, aangevuld met nieuwe namen, zoals Leendert Lodder (70), die voor 50PLUS in de Provinciale Staten zit. Met zijn netwerk in de provincie en als oud-politieman brengt hij een dijk aan ervaring mee. Bert Veeningen (43) is docent aardrijkskunde op Groevenbeek Ermelo, Linda van Borssum (54) heeft in Amersfoort haar sporen verdiend op het gebied van zorg en Alex Guliker (38) is jurist bij de gemeente Zwolle. Ook de huidige wethouder Roelof Koekkoek heeft een plek in de top 10.

“Het is een lijst waarmee we de verkiezingen vol vertrouwen ingaan”, zegt lijsttrekker Herman Luitjes. “En waarmee we de komende vier jaar ook weer een prima functionerende fractie kunnen vormen.” De volledige kandidatenlijst is te vinden op www.wijputten.nl/over-wij-putten/kandidatenlijst/.

Op dezelfde ledenvergadering is ook het verkiezingsprogramma ‘Doen wat werkt’ vastgesteld, met daarin veel aandacht voor versneld bouwen van vooral betaalbare woningen en voor tijdelijke oplossingen om de wooncrisis te lijf te gaan. Verkeersveiligheid en duurzaamheid staan ook hoog op de agenda en is er ruim aandacht voor de toekomst van het buitengebied. Opvallend verder is het pleidooi voor de komst van een zorghotel. Ook het verkiezingsprogramma is te lezen op www.wijputten.nl.