​Vrijheid in Putten (column)

Hoe vrij zijn wij in Putten en in hoeverre geven wij de ander ruimte en vrijheid in denken en keuzes? Uit gesprekken met lokale ondernemers komt nog wel eens naar voren dat ze sympathie hebben voor een bepaalde partij, er zelfs actief voor zouden willen zijn maar het niet aandurven.

De angst om klanten van andere politieke kleuren en voorkeuren te verliezen is reëel en dan is de gereserveerdheid begrijpelijk.

Hoe gaat u als inwoner van Putten om met onze gezamenlijke vrijheid en de keuzes van een ander? Zetten wij onze eigen voorkeuren met consequenties in richting ondernemers? Mag de kapper, bakker, slager, aannemer, buurtsuper, adviseur etc. etc. zich, op persoonlijke titel, politiek uitten of wilt u liever dat zij zich neutraal en afzijdig houden? Kan en mag een ondernemer de keuze maken om zijn bedrijf open te stellen op zondag? Geven wij werkelijk om onze open democratie of houdt deze op waar een ander een afwijkende mening heeft of keuze maakt?

Als lokale liberale partij VVD Putten hechten wij zeer aan de vrijheid en ook dat ondernemers zich vrij kunnen bewegen en uitten. Wij doen daarom ook een appél op alle inwoners -van welke gezindte dan ook- om elkaars overtuiging, mening en keuzes te respecteren. Geef elkaar de ruimte. De VVD Putten wil respect tonen en ruimte geven aan alle geloofsovertuigingen en opvattingen, dezelfde ruimte en respect wensen wij voor iedereen.

Vrijheid van de mens is onmisbaar voor ontplooiing. We bedoelen dan vrijheid op geestelijk, staatkundig en materieel gebied. Deze vrijheid komt ieder mens toe, zonder enige discriminatie. De vrijheid moet zo groot mogelijk zijn binnen de wettelijke kaders. De vrijheid om te geloven of niet te geloven. De vrijheid om te zijn wie je bent. Vrijheid in denken en vrijheid van meningsuiting. De vrijheid van de één mag de vrijheid van de ander niet belemmeren of beperken.

Persoonlijk heb ik bij privé of zakelijke belangen nooit gekeken naar geloofs- of politieke overtuigingen maar alleen naar prijs-kwaliteitverhouding en betrouwbaarheid.

Geef elkaar de ruimte!

VVD Putten zal met enige regelmaat een column schrijven voor Puttense Zaken. Deze keer is het de beurt aan Jorrit Heinen. Reageren? Stuur een email naar [email protected].