​VVD Putten houdt enquête over de zondagsopening van winkels

VVD Putten houdt een enquête onder de inwoners over de zondagsopening van winkels in ons dorp.  “De zondagsopening voor supermarkten is erdoor in Ermelo. Dat is een doorbraak”, vertelt Albert de Bruin, fractievoorzitter van VVD Putten.

Als laatste van alle omringende gemeenten is het sinds gisteren (donderdag 9 maart) ook in Ermelo mogelijk de supermarkten op zondag te openen

“Moeten wij als Putten achterblijven?” vraagt De Bruin zich af. “Open op zondag is in Putten al lang geen taboe meer voor horeca, zwembad, vakantieparken, openbaar vervoer, politie, hulpdiensten en ziekenhuizen. Daar kunnen desgewenst de supermarkten en andere winkels die daar belang bij hebben aan worden toegevoegd. Respectvol en in harmonie met elkaar samenleven vraagt om genieten van de eigen vrijheden zonder die van anderen te beperken. Gelijkwaardigheid en verdraagzaamheid zijn toch universele kernwaarden?” 
 
“Het wordt nu wel erg bedreigend voor onze ondernemers, maar ook de vrijheid om zelf je zondag in te vullen”, vindt De Bruin. “Wij zijn als VVD Putten benieuwd naar de mening van de Puttense inwoners over dit onderwerp en willen daarom vragen om, eventueel anoniem, een aantal vragen te beantwoorden. Hiermee hopen wij een beter beeld te krijgen over wat er speelt binnen Putten. Uw mening telt mee, uiteindelijk is de zondag van iedereen.”
 
Vul hier het enquêteformulier in.