VVD Putten wil in 2022 weer aan gemeenteraadsverkiezingen deelnemen

Op initiatief van het Netwerkbestuur Noordwest-Veluwe hebben een aantal prominente VVD leden uit Putten zich de vraag gesteld: kan de VVD in 2022 weer van de partij zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen in Putten? Door gebrek aan liberale kandidaten in 2018 kent de huidige gemeenteraad in Putten geen VVD vertegenwoordiging. 

Een pijnlijke situatie, temeer daar de VVD bij landelijke verkiezingen in Putten hoog scoort.

Kan de VVD weer terugkeren in de gemeenteraad? Deze onderzoeksvraag bracht zeven Puttenaren en twee netwerkbestuurders op een zaterdagmorgen bijeen bij Heinen Delfts Blauw aan de Industrieweg 7. In deze kennismakingsronde nemen onder meer vijf liberale oudgedienden in de lokale politiek van Putten het woord.

Onder leiding van Albert Mulder levert de groep met tweetallen input voor een SWOT-analyse. Waarin is de VVD sterk (Strengths) en waarin zwak (Weaknesses) om vervolgens te inventariseren waar de kansen (Opportunities) of bedreigingen (Threats) liggen om de VVD weer terug te brengen in de lokale politiek van Putten. Na de inventarisatie blijkt al snel dat de groep veel kansen ziet. Die conclusie geeft energie en vertrouwen. De groep is het snel met elkaar eens om in een volgende bijeenkomst de analyse van de SWOT analyse te bespreken. Die wordt vastgesteld op maandagavond 26 oktober aanstaande. Ook dan is Heinen Delfts Blauw gastheer.

Tevens wordt een aanzet gemaakt voor een communicatieplan, nagedacht over alternatieve bindingen met de VVD Putten en verhalen over de liberale kernwaarden geschreven. Kortom, door de bijeenkomst op deze zaterdagmorgen in Putten vormt zicht een ware projectgroep voor een liberaal Putten dat serieus de onderzoeksvraag aanpakt en direct de handen uit de mouwen steekt.

Van links naar rechts op de foto: Nathalie van Houwelingen, oud-bestuurder Haaije Jansen, oud-raadslid en wethouder Alette ter Borg-Gulliker, oud-bestuurder Jan Eppink, oud-raadslid Bert Klompenhouwer, Jorrit Heinen, oud raadslid en wethouder Cees Kniestedt en secretaris van het netwerkbestuur Hans van Zetten. De foto is genomen door netwerkbestuurder Albert Mulder.