VVD verzoekt het college om de regenboogvlag te hijsen

VVD Putten zal tijdens de raadsvergadering die morgen (donderdag 22 september) gehouden wordt de motie 'Regenboogvlag “een steuntje in de rug”' indienen.

'In Putten is nog geen sprake van volledige tolerantie van LHBTIQ+’ers'

"Sinds 1987 wordt er op 11 oktober in veel landen internationale 'Coming Out Day' gehouden. Ook in Nederland is 11 oktober sinds 2009 een officiële dag om de acceptatie van LHBTIQ+’ers te bevorderen. Het hijsen van de regenboogvlag op 11 oktober is daarmee een traditie aan het worden. Daar komt bij dat alle Nederlandse provincies zichzelf hebben uitgeroepen tot 'Regenboogprovincie'. Onze gemeente is nog geen 'Regenbooggemeente' en er is nog geen sprake van volledige tolerantie van LHBTIQ+’ers", legt raadslid Anja ten Bolscher uit. 

"Iedereen in Putten mag en kan zichzelf zijn. En daarom is het van belang om jonge vrouwen en mannen in ons dorp te steunen in hun Coming Out als LHBTIQ+’ers", vindt Ten Bolscher. "De LHBTIQ+ gemeenschap heeft een plaats in ons dorp en we willen dit collectief aan onze inwoners tonen en hen ondersteunen. Voor ons is iedereen gelijk, maar niet iedereen wordt als gelijke behandeld. Met het hijsen van de regenboogvlag wordt hiervoor een belangrijk signaal afgegeven, dat wij volledige tolerantie tegenover LHBTIQ+ers nastreven. Met het hijsen van de regenboogvlag krijgt de LHBTIQ+ gemeenschap een moreel steuntje in de rug."

"Daarom verzoeken wij het college om jaarlijks op 11 oktober, ingaande per 2022,  op het gemeentehuis of Fontanusplein  de regenboogvlag te hijsen."

Foto: Pixabay