Wandel mee door de Haere

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op zondag 10 april 2022 een wandeling door de Haere. De Haere is een prachtig natuurgebied van bijna 300 hectara, gelegen in Doornspijk tussen Nunspeet en ’t Harde. 

De boswachter neemt wandelaars mee over het losse zand waar op de overgang met de heide typische planten groeien zoals zandzegge en buntgras.

Op de heide zijn drie soorten heide en prachtige jeneverbessen te vinden. Ook groeien er diverse korstmossen die van dichtbij verrassend mooi zijn. Daarnaast horen de deelnemers misschien de boomleeuwerik. 

Vooraf online reserveren is noodzakelijk. De wandeling start om 10.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Deelname bedraagt 5.00 euro per persoon, kinderen van 4 tot en met  12 jaar betalen 2.50 euro per persoon. Donateurs mogen gratis mee op vertoon van een geldige GLK donateurspas. De tocht voert over los zand en onverharde paden. Pas daarom kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden. Meer informatie en online reserveren kan via de website www.glk.nl/activiteiten.

Foto: Koos Dansen