Wandel mee met de gids van Landgoed Schovenhorst

Wandel mee met een gids van Landgoed Schovenhorst  en geniet van de historie en natuur tijdens de grafheuveltocht. De wandeling voert de deelnemers ook langs de Kolk en de eeuwenoude bomen op het landgoed.

Grafheuveltocht, de Kolk en eeuwenoude bomen op Landgoed Schovenhorst

De wnadeling met de gids wordt gehouden op donderdag 3 augustus om 14.00 uur. Landgoed Schovenhorst is ontstaan in 1848 en er is veel te zien en te vertellen.

De Peppelerweg slingert tussen een paar grafheuvels door. Verstopt achter de oude wal is een kolk uit de ijstijd. De gids vertelt over de mooie geschiedenis, geeft informatie over de grafheuvels en de oude wallen uit de ijstijd. De wandeling voert de deelnemers ook door de bomentuinen zoals het Kleine Pinetum met zijn 175 jaar oude bomen uit de hele wereld.

Om teleurstellingen te voorkomen is het noodzakelijk om vooraf aan te melden via email [email protected]. De wandeling start om 14.00 uur bij het informatiebord bij de ingang van de Ommuurde Tuin op Landgoed Schovenhorst. Deelname kost 5 euro per persoon (contant, geen pin aanwezig) en duurt ongeveer anderhalf uur. De wandeling voert over onverharde paden. Pas kleding en schoeisel daarom aan op de verwachte (weers)omstandigheden.


Landgoed Schovenhorst is te vinden aan de Garderenseweg 93 in Putten. Parkeren is mogelijk op de grote parkeerplaats. Het is acht minuten wandelen naar de ommuurde tuin.