Wandelen langs de beek op landgoed Staverden

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op zondag 16 januari eeen leerzame wandeling over landgoed Staverden.

Zonder water zou Staverden niet hebben bestaan.

Al in de dertiende eeuw bouwde men hier langs de beek een watermolen en begon de bedrijvigheid. Daarvoor moest wel een extra molenbeek gegraven worden. Dat er zomer en winter water stroomt door de Staverdense beek ligt aan de geologische situatie die na de laatste twee ijstijden is ontstaan. De boswachter legt tijdens een wandeling uit hoe het landgoed Staverden zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld en hoe water daarin steeds een belangrijke rol speelt. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

De wandeling start om 10.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Deelname bedraagt 5.00 euro per persoon, kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 2.50 euro per persoon. Donateurs mogen gratis mee op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Tip van de boswachter: de tocht voert over onverharde paden. Pas daarom kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden. 

Meer informatie en online reserveren kan via de website www.glk.nl/activiteiten.

Foto: Michel Molenaar