​Warme ontmoetingen tijdens werkbezoek ChristenUnie

Het landelijk team van de ChristenUnie bracht afgelopen zaterdag een inspirerend bezoek aan Putten. 

Onder andere lijsttrekker Mirjam Bikker en demissionair staatsecretaris Maarten van Ooijen waren aanwezig

Samen met wethouder Bertus Cornelissen, de nummer 41 op de kandidatenlijst, fractie- en partijleden werden zij meegenomen in het werk van Stichting de Pinnenburg. 

Het was een gure zaterdagmiddag, maar het bezoek begon hartverwarmend bij Lunchroom ‘Ons Plekje’. De ChristenUnie-vertegenwoordigers namen de tijd om in gesprek te gaan met medewerkers en lieten hun waardering blijken voor de inzet van het personeel. Mirjam Bikker benadrukte dit met de volgende woorden: “Het was fijn om op bezoek te zijn bij Ons Plekje in Putten! Dank aan alle medewerkers die hier zo goed voor alle klanten zorgen. Het is echt een aanrader om hier even samen een kopje koffie te halen!”  

Van ‘Ons Plekje’ naar De Pinnenburg 
Het bezoek werd vervolgd door richting de recentelijk verbouwde woonvoorziening ‘de Pinnenburg’ te gaan. Hier kreeg het gezelschap de kans om te praten met bewoners en te luisteren naar hun ervaringen.  Mirjam Bikker: “In ons gesprek bij Stichting Pinnenburg vertelden bewoners hoe blij ze zijn met een fijne plek om te wonen. ‘Het is heel fijn dat dit een christelijk huis is. Hier word je gekend.’ Wat prachtig als bewoners dat zeggen. Het was mooi om elkaar zo te ontmoeten. Als ChristenUnie willen we samen bouwen aan zorgzame gemeenschappen en dit is een prachtig voorbeeld!” Wethouder Bertus Cornelissen: “Ik ben supertrots dat we dit soort voorzieningen in Putten hebben. Omdat de lijntjes tussen de Stichting de Pinnenburg, de Woningstichting Putten en de gemeente Putten zo kort zijn, kunnen we echt verschil maken in het leven van deze mensen.” 

Gezellig bezoek 
“Het was wat ons betreft een heel gezellig bezoek. We vonden het mooi om de oprechte interesse in onze doelgroep te ervaren. En de bewoners vonden het geweldig!”, aldus Daniëlle van Diermen van Stichting de Pinnenburg. 

Het bezoek van de ChristenUnie aan Putten liet zien hoe de partij zich inzet voor het versterken van zorgzame gemeenschappen en het waarderen van elk leven op aarde. De warme ontmoetingen dienden als inspiratie en boden een glimp van de visie van de ChristenUnie voor de toekomst.