Wat is een mooie naam voor Putten-Zuid?

De inwoners van de gemeente Putten mogen bepalen welke naam de nieuwe woonwijk krijgt, die nu nog de werktitel Putten-Zuid draagt. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. 

Inwoners kiezen naam voor nieuwe woonwijk Putten-Zuid

Lokale deskundigen maken een voorselectie van drie geschikte namen voor de wijk. In de loop van het komend jaar vindt de verkiezing voor de nieuwe naam plaats.

Inzendingen
“De nieuwbouwlocatie hebben wij in de afgelopen jaren voor het gemak aangeduid als Putten-Zuid. Geografisch gezien ligt de nieuw te bouwen woonwijk ten zuidwesten van de dorpskern, vandaar. Maar deze naam is in feite slechts een werktitel. Maar is Putten-Zuid eigenlijk wel een goede naam voor deze nieuwe woonwijk? Namen van woonwijken met een historische komaf, zoals Bijsteren, Husselerveld en Rimpeler klinken wellicht beter. De gemeente ontving tot nu toe vijftien suggesties. Daar zitten prima namen bij, maar als iemand nog een goed idee heeft, schroom niet en laat het ons weten”, zegt wethouder Koekkoek. Reageren kan via de website van de gemeente Putten.

De wethouder verwacht dat in 2023/2024 de eerste paal voor de nieuwe wijk de grond in gaat.