Webinar 'schapen onder de wolven' over Christenvervolging

CDA Tweede Kamerlid Martijn van Helvert en CDA Gelderland houden op maandag 1 maart een webinar over Christenvervolging.

Verreweg de grootste groep vervolgden in de wereld zijn christenen.

Ayaan Hirsi-Ali, oud-kamerlid voor de VVD, attendeerde er al jaren geleden op dat dit feit nauwelijks voor het voetlicht komt in de media. En als kamerleden van christelijke partijen in een debat pleiten voor (meer) aandacht voor christenvervolging, rennen D66 en GroenLinks diep verontwaardigd naar de interruptietelefoon met de vraag: “En lhbti’ers dan?”

CDA-kamerlid Martijn van Helvert presenteerde eind november 2020 daarom de initiatiefnota “Schapen onder de wolven” om de wereldwijde vervolging van christenen aan de kaak te stellen. Deze nota werd mede ondertekend door Joel Voordwind (CU) en Kees van der Staaij (SGP). Uit de nota blijkt dat vervolging van christenen allerlei vormen kan aannemen: van geweld tot heel subtiele discriminatie.

In de nota staan concrete punten om mee aan de slag te kunnen gaan. De wereldwijde christenvervolging is een van de speerpunten tijdens de campagne van Martijn van Helvert voor de komende Kamerverkiezingen. Naast Martijn van Helvert zijn Joël Voordewind (CU), Auke van Eijsden (journalist bij ND) en Wimco Esther (open doors) sprekers tijdens het webinar. De presentatie van het webinar is in handen van Riekelt Pasterkamp (Family7).

Aanmelden voor het webinar kan via de volgende link. https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_tCVJrtIdR5OZx7AHQnNq0Q