Welzijn Putten zoekt begeleiders vluchtelingen

Tijdens de lockdown blijft Welzijn Putten telefonisch goed te bereiken via telefoonnummer 0341 - 357078. 

Activiteiten Welzijn Putten

Wegwijs in Welzijn
Heeft u een vraag of bent u op zoek naar hulp en weet u niet waar u terecht kunt? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn kunnen u de weg wijzen naar mogelijke antwoorden. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren. Buiten kantooruren, of wanneer u dat sowieso prettiger vindt, kunt u uw vraag stellen via de website van Welzijn Putten. Op de homepage vindt u rechts bovenin een button ‘wegwijs in welzijn’. Via deze knop komt u op het aanmeldingsformulier. Daar kunt u uw vraag en gegevens invullen. Binnen een week zal een medewerker van Wegwijs in Welzijn contact met u opnemen en u helpen om uw vraag te beantwoorden.

Welzijn Putten zoekt begeleiders vluchtelingen
In april en mei verhuizen er statushouders vanuit het asielzoekerscentrum naar Putten. Zij hebben hulp van vrijwilligers nodig bij het opbouwen van hun leven hier. Wie wil die vrijwilliger zijn? Belangstellenden worden dan gekoppeld aan een individu of gezin met wie ze zes maanden optrekken. De vrijwilliger helpt hen bijvoorbeeld bij het kopen van meubels, het kiezen van een school en gaat mee met afspraken bij de gemeente. Het doel hiervan is dat de statushouder steeds beter zelf weet waar hij hulp kan vragen en hoe dingen (lokaal) geregeld zijn. Gemiddeld kost dit een dagdeel per week. De vrijwilligers worden bijgestaan door de vrijwilligerscoördinator van Welzijn Putten. Meer weten? Bel 0341-357078 of mail jmeverts@welzijnputten.nl.

Financieel café
Het financieel café is er voor mensen die vragen hebben over financiële zaken. Wanneer u bijvoorbeeld lastige formulieren moet invullen of moeilijke brieven moet beantwoorden dan kan het financieel café u helpen. Vanwege de coronamaatregelen werkt het financieel café alleen op afspraak. Afspraak maken? Bel 088 7846464.

Uitleen hulpmiddelen Medipoint
Tijdens de lockdown blijven de hulpmiddelen van Medipoint te leen bij Welzijn Putten. Iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn hulpmiddelen te leen en terug te brengen bij de balie in Stroud. De medewerkers van Welzijn Putten vragen dringend deze tijden in acht te nemen en niet onnodig na 11.00 uur spullen te komen halen.

Hulpmiddelen Medipoint thuis laten bezorgen
Het is mogelijk dat Medipoint de hulpmiddelen thuis bezorgt. Dat kan op twee manieren worden geregeld. Geef een bestelling telefonisch door aan Medipoint via telefoonnummer 088-1020100. Of bestel via de website www.medipoint.nl. Klik op de homepage op de bovenste rode balk op het woord ‘lenen’ en dan wijst het zich verder vanzelf.

Vrijwilligersvacaturebank
Voor organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers voor een leuke klus of voor vrijwilligers die iets zoeken om hun dag leuker te maken is er de vrijwilligersvacaturebank.Kijk voor de vacaturebank op de site van Welzijn Putten www.welzijnputten.nl (klik op de button vacaturebank) of neem contact op met Monique Steunenberg via msteunenberg@welzijnputten.nl.

Diepvriesmaaltijden van Apetito
Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Welzijn Putten maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden elke maandag door vrijwilligers thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek: 0341-357078.