Wereldberoemd duo in eerste Randmeerconcert

In Putten start op zaterdag 25 september het 48ste seizoen van de Randmeerconcerten. In het eerste concert van deze serie speelt het wereldberoemde duo voor cello en piano, met Doris Hochscheid op de cello en Frans van Ruth op de piano.

Vanwege eerdere zeer succesvolle optredens treden zij al voor de vijfde keer op bij de Randmeerconcerten

Bij ieder concert spelen ze prachtige en sfeervolle werken van componisten uit de negentiende en twintigste eeuw. Dat zorgt voor mooie verrassingen. Dit keer staan ondermeer werken van drie vrouwelijke componisten op het programma, waaronder de wereldpremière van een bijzonder mooi stuk van Fania Chapiro uit 1956. Verder kunnen bezoekers genieten van de melancholieke klanken van componisten uit Tsjechië en Rusland, Bohuslav Martinu en Nicolai Mjaskovski.

Frans van Ruth en Doris Hochscheid hebben verschillende internationale prijzen behaald en zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor hun verdiensten voor de Nederlandse cultuur.

Het Randmeersconcert wordt gehouden op zaterdag 25 september in Theater Stroud. Het concert begint om 20:00 uur. In verband met de corona-maatregelen van dat moment is reserveren noodzakelijk en hebben abonnementhouders voorrang. De losse kaartverkoop kan daardoor beperkter zijn. Informatie over reserveren, inhoud en organisatie van het concert is te vinden op de website www.randmeerconcerten.nl.