Wethouder Koops hoeft niet in Putten te wonen

​Omdat wethouder Koops niet in Putten woont heeft de gemeenteraad, met uitzondering van de fractie van Gemeentebelengen, gisteravond besloten om Koops ontheffing te verlenen van het vereiste van ingezetenschap voor de duur van 1 jaar. 

'Het is logisch dat wethouder Koops met dit verzoek komt en ongetwijfeld zal de coalitie dit steunen'

"Maar hoe gaan we er mee om als deze wethouder, volgend jaar na de gemeenteraadsverkiezingen, opnieuw met een verzoek komt om niet naar Putten te hoeven verhuizen. Ik heb niets tegen deze wethouder, maar het kan toch eigenlijk niet dat de meerderheid van de raad eerder een uitzondering maakte en nu opnieuw besluit om dit te honoreren. Daarmee scheppen we, ook voor de toekomst, een precedent", vindt Hoogendijk van Gemeentebelangen. "Het is ook een wettelijke plicht dat een burgemeester en wethouder zich vestigen in de gemeente. Als deze wethouder reiskosten voor woon-werkverkeer ontvangt dan zou ik het fijn vinden dat de wethouder toezegt om daar geen gebruik van te maken. Ook al heeft hij recht op deze reiskosten, de burgers van Putten hebben er ook recht op dat deze wethouder hier in Putten woont.”

Van den Heuvel (ChristenUnie) reageert: “: Er zijn fracties die hun wethouders van elders halen en er zijn ook fracties die hun raadsleden bij andere fracties weghalen. Hoogendijk neemt een voorschot op de verkiezingen door te zeggen dat de ChristenUnie volgend jaar weer een wethouder mag leveren. Maar we spreken nu over een verlenging van een jaar. Volgend jaar zijn er verkiezingen en dan is het aan de burger om te kiezen welke fracties er in de raad komen. En pas daarna zien we wie er in het college komt.”