‘Wij kennen elkaar uit de tijd van Scheer & Foppen’

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - In het oude pand van het ING-kantoor aan de Dorpsstraat is acht jaar geleden Electro World Putten Van Rossem neergestreken. Samen met hun collega’s zwaaien Roland Heimensen en Johan van Rossem hier de scepter.

Tijd voor vrije tijd…  "Wij kennen elkaar uit de tijd van Scheer & Foppen"

In het oude pand van het ING-kantoor aan de Dorpsstraat is acht jaar geleden Electro World Putten Van Rossem neergestreken. Samen met hun collega’s zwaaien Roland Heimensen en Johan van Rossem hier de scepter. Beide mannen kennen elkaar uit de tijd, dat ons dorp nog een vestiging van Scheer & Foppen had. Johan van Rossem was daar maar liefst dertig jaar lang filiaalmanager.

Roland: “Wij runnen het hier samen, maar Johan is wel langzaam maar zeker aan het afbouwen.” Dat moet ook wel, want deze levensgenieter heeft genoeg te doen. Als het even kan verdwijnt hij namelijk twee keer per jaar naar Spanje. Johan: “Waar? Dat maakt me niet uit, als het er maar warm en zonnig is! We gaan dan met ongeveer negen man, in wisselende samenstelling met allemaal vrienden van ons. Ontzettend gezellig.”

Dichter bij huis en vooral in de zomermaanden is Johan op zijn boot te vinden. Zijn ogen beginnen gelijk te stralen. “Onze boot ligt bij Nulde en als het even kan, maken we gezellige tochten naar Harderwijk of Zeewolde. Mijn zoon en dochter gaan dan ook mee, die hebben hun eigen boot. Dan liggen we met onze boten gezellig naast elkaar. Ik had vroeger bijna nooit tijd voor mijn kinderen en nu kan ik dat gelukkig inhalen. Samen shoppen of een biertje drinken. En sinds anderhalf jaar zijn we ook trotse opa en oma!”

Roland zit met een dochtertje van drie jaar in een hele andere levensfase. Hij wordt enthousiast als hij het heeft over zijn pas ontdekte hobby: bouwen met lego. Dat is de laatste jaren een populaire en ontspannen bezigheid geworden voor volwassenen. “Mijn broer woont in Nieuw-Zeeland en heeft ook het lego-virus te pakken. Samen wisselen we soms uit. Maar het mooiste staat op zolder bij mijn ouders: dozen vol lego van meer dan dertig jaar oud. Er staat van alles. Brandweerauto’s, kastelen, een bioscoop. Soms met wel 4.000 onderdelen.”

Tenslotte gaat Roland ook graag weekendjes weg met zijn jonge gezin. “Heerlijk naar de Waddeneilanden of naar Zeeland. Je hoeft niet ver weg voor een leuke vakantie. Zeker niet met zo’n kleintje.”

Tijd voor vrije tijd? Roland: “Lego!” en Johan: “Varen!” Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp