​Wij Putten: 'Gemeente aan de lat voor de buitensportvelden'

Wij Putten vraagt het college om gedane beloftes aan de buitensportverenigingen snel na te komen. In het coalitieakkoord van Gemeentebelangen, SGP, ChristenUnie en CDA is vastgelegd dat de gemeente voortaan volledig verantwoordelijk is voor het groot onderhoud van de velden van de buitensportverenigingen

Maar tot verbazing van Wij Putten heeft het college hier geen extra budget voor gereserveerd.

“Tot nu toe betaalde de gemeente maximaal zeventig procent van het onderhoud”, zegt fractievoorzitter Herman Luitjes van Wij Putten. “We staan erachter dat de gemeente voor honderd procent verantwoordelijk wordt voor het onderhoud, net als vroeger. Maar dat betekent wel dat er geld bij moet. Boter bij de vis heet dat. Anders is het een loze belofte.” In de Sportnota, die komende donderdag 15 december in de raad aan de orde komt, wordt met geen woord gerept over extra middelen.

De fractie van Wij Putten gaat daarom in de komende raadsvergadering een oproep doen om komend jaar nog het budget voor groot onderhoud te verhogen, zodat de buitensportverenigingen al in 2023 worden ontzorgd. Luitjes: “De buitensportverenigingen verdienen die duidelijkheid. Het zou ook een mooie opsteker zijn voor deze sportverenigingen, gelet op hun moeilijke financiële positie.”

De raadsvergadering over de sportnota op 15 december is vanaf 19.30 uur via internet live te volgen.