​Wijzigingen afvalbrengstation per 1 januari 2021

De begroting voor 2021 is op donderdag 3 december vastgesteld door de gemeenteraad. Dit heeft gevolgen voor het brengen van groenafval en matrassen bij het afvalbrengstation. 

Andere openingstijden voor afvalbrengstation en nieuwe tarieven voor groenafval en matrassen per 1 januari 2021

Poortttarief groenafval 
Voor het brengen van groenafval wordt er vanaf 1 januari een poorttarief geheven. Inwoners die met de fiets of een personenauto groenafval komen brengen betalen bij de ingang 2.00 euro. Inwoners die hun groenafval brengen met een aanhanger of bestelwagen betalen 5.00 euro bij de ingang. 

Poorttarief matras
Voor het brengen van matrassen wordt er vanaf 1 januari een poorttarief van 10.00 euro per matras berekend. Dit bedrag wordt vooraf bij de ingang betaald. De gemeente Putten verzoekt om de betaling te pinnen.

Wijzigingen openstelling afvalbrengstation 
Vanaf 1 januari is het afvalbrengstation gesloten op dinsdag- en donderdagmiddag.

Afvalwijzer 2021 alleen digitaal beschikbaar
Vanaf 2021 is de afvalwijzer alleen digitaal beschikbaar. De afvalwijzer wordt niet meer huis-aan-huis verspreid. Download de app ‘Afvalwijzer’ van AddComm en ontvang een bericht de mobiele telefoon, tablet of via e-mail wanneer het afval wordt opgehaald. In de digitale afvalwijzer op www.mijnafvalwijzer.nl en in de app ‘Afvalwijzer’ staat wanneer het afval wordt opgehaald of hoe het afval aangeboden kan worden. Ook is het mogelijk om de afvalwijzer zelf te downloaden en te printen. Neem voor vragen contact op met de Servicebalie van de gemeente Putten via telefoonnummer 0341 - 359 611.