Wim en Ineke van Beek zijn koninklijk onderscheiden

Om half tien drukte burgemeester Lambooij vanmorgen (maandag 26 april) op de deurbel bij Wim en Ineke van Beek om hen te vertellen dat het de Koning behaagt om hen allebei te benoemen tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Het echtpaar Van Beek kregen beiden een onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor de samenleving.

Mevrouw Van Beek-Renes (73) en de heer Van Beek (74) hebben zich sinds 1981 met veel passie vrijwillig ingezet voor verschillende organisatie in Putten en doen dat nog steeds. Het echtpaar kwam in 1981 in Putten wonen en in datzelfde jaar zijn zij allebei vrijwilliger geworden bij het comité Intocht Sinterklaas en bij het comité Avondvierdaagse Putten. In 1985 hebben ze zich beiden ook nog aangesloten bij de vrijwillige verkeersregelaars in Putten.

Voor de intocht van Sinterklaas regelt Ineke van Beek alles op het gebied van de kleding van Sinterklaas en de pieten. Haar man Wim regelt de vrijwilligers, de boot, de route en verkeersplanning, pepernoten, muziekkorpsen en alle overige hand- en spandiensten. Ook voor de Avondvierdaagse regelen Wim en Ineke alles wat er op hun pad komt, zoals looproutes, verkeersregelaars, inschrijvingen, controleposten, medailles, vlaggen en de organisatie van het defilé op de laatste wandeldag.

Als vrijwillige verkeersregelaars zijn Wim en Ineke van Beek nagenoeg altijd aanwezig bij de grote evenementen in Putten en omgeving. Ze zetten zich ondermeer in tijdens Koningsdag, De Veluwe Wandeltocht in Nijkerk, MTB Ermelo, Putten Power Run en evenementen van onze voetbalvereniging SDC Putten.

In verband met de geldende coronamaatregelen overhandigde burgemeester Lambooij de decoratie van Wim aan Ineke en vroeg haar deze bij haar man op te spelden. De decoratie voor Ineke werd overhandigd aan Wim en hij speldde de onderscheiding op bij zijn vrouw.