Winterfeest in Putten

Winkelcentrum Putten is zaterdag 16 december van 14.00 uur tot 21.00 uur weer de locatie voor het Winterfeest, dit jaar in het thema “Sprookjeswinter”. Elementen van diverse klassieke sprookjes zien bezoekers terug in de livemuziek en verrassende kinderactiviteiten. 

Met daarnaast de sfeervolle kerstmarkt en lekker eten is er op het Winterfeest voor ieder wat wils

Bezoekers wanen zich even in hun eigen “Christmas Carol” als de Dickens Christmas Band de winkelstraten bezoekt. Geheel gekleed in stijl zingen zij de meest prachtige kerstliedjes. Daarnaast komt men in het centrum op diverse plekken nog veel meer sfeervolle live muzikanten tegen, waaronder Popkoor Stick Together, saxofoonorkest Saxus, de B-Eagles en shantykoor De Kajuitzangers. Natuurlijk is ook Excelsior van de partij en zijn er weer mini-kerstconcerten in de Oude Kerk.

Naast deze optredens zijn de ijscarvers dit jaar ook weer aanwezig. In de Molenstraat maken tien kunstenaars uit een blok ijs hun eigen kunstwerken. Zoals ieder jaar is er ook nu weer een wintermarkt, waar kerst- en winterproducten te koop zijn. Ook aan de inwendige mens is gedacht, zo zijn er onder andere vers bereide oliebollen, poffertjes en natuurlijk warme chocolademelk te verkrijgen. Tijdens het shoppen op de wintermarkt hebben bezoekers de mogelijkheid om een aantal kerststallen van de kerststallenroute te bekijken. De bijzondere kerststallen staan weer uitgestald in diverse etalages van Puttense ondernemers.

Voor de kinderen belooft het een feestje te worden, want het Winterfeest staat bol met leuke kinderactiviteiten. De pleinen bij Het Boekpunt en Visgilde Foppen zijn omgetoverd in ware sprookjes. Ga op speurtocht met Hans en Grietje of versla de Muizenkoning van De Notenkraker. Versier een eigen kerstbal of kerstkoek, deze kunnen de kinderen in de boom hangen of lekker mee naar huis nemen. Op het plein bij Van Ganswijk heeft Sneeuwwitje haar toverspiegel laten staan en kunnen belangstellenden (geschminkt) op de foto. In samenwerking met Agrarisch Jongeren Kontakt Noord-West Veluwe (AJK) is het Winterfeest dit jaar weer het eindpunt voor de Trekker Light Tour. Rond 20.00 uur zullen alle trekkers arriveren in het centrum. De twintig mooiste trekkers stellen zich op in de Verlengde Dorpsstraat, de overige trekkers worden opgesteld op het Kerkplein.

Winkelcentrum Putten en VVV Putten zetten de komende dagen de laatste puntjes op de 'i' en dan kan iedereen genieten van een ouderwets gezellig Winterfeest programma. Kijk voor uitgebreide informatie, het programma en de plattegrond met programma op de website www.winkelcentrumputten.nl/evenementen.