Woningen aan de Husselsesteeg een stap dichterbij

Camping Hilary aan de Husselsesteeg in Putten krijgt een woonbestemming. De gemeenteraad van Putten wil de herontwikkeling faciliteren en heeft het bestemmingsplan goedgekeurd. 

Natuurinclusieve woningen met landelijke uitstraling aan de Husselsesteeg een stap dichterbij

Op de plek van de camping worden 37 permanente woningen ontwikkeld door Maatschap Camping Hilary. De partijen hebben de (financiële) afspraken op donderdag 11 november 2021 vastgelegd in een zogeheten anterieure overeenkomst. Dat houdt in dat er afspraken tussen de gemeente en een particuliere partij zijn vastgelegd over het ontwikkelen van een bepaald perceel (grondexploitatie). Een anterieure overeenkomst is een privaatrechtelijke overeenkomst, waarin de exploitant zich verplicht tot het betalen van een bijdrage in de kosten die door de gemeente gemaakt moeten worden om de grondexploitatie mogelijk te maken. Dan gaat het bijvoorbeeld over kosten voor de aanleg van wegen of openbare voorzieningen en kosten voor aanpassing van het bestemmingsplan.

“De vraag naar woningen in Putten is groot. Deze nieuwe woningen, die vooral in de sociale en betaalbare koop vallen, voorzien in een grote behoefte”, zegt verantwoordelijk wethouder ’t Jong. Naar verwachting start de verkoop begin 2022.

Verschillende type woningen
Het bestaande campingterrein wordt gesloopt, inclusief de opstallen en de woningen aan de Husselsesteeg 22 en 22A. Daarvoor in de plaats worden 37 nieuwe woningen gebouwd. Het gaat om tien kleine koopwoningen in de categorie sociale koop, elf koop-tussenwoningen in de categorie sociale koop, drie hoekwoningen in de categorie betaalbare koop, drie hoekwoningen in de categorie middeldure koop, acht woningen in de categorie dure koop en twee twee-onder-een-kap-woningen (de te vervangen woningen aan de Husselsesteeg 22 en 22A) in de categorie dure koop.

Toekomstbestendig
Bij het maken van het nieuwe plan is veel aandacht besteed aan een goede inpassing in de omgeving. Dit heeft geresulteerd in een plan waarin veel aandacht is voor het bestaande landschap en haar groene kenmerken. Het woningplan gaat volgens het principe ‘natuurinclusief’ ontwikkeld worden en de woningen worden duurzaam en gasloos. Tevens krijgen de woningen een landelijke uitstraling.

Foto: Gemeente Putten