Wouter van den Berg: 'Herman van Veen was mijn guilty pleasure…'

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Aan het einde van een drukke dag hebben Wouter en Inge van den Berg van Zien Optiek in Putten gelukkig even tijd voor een kort gesprek. “Wij staan grotendeels samen in de zaak met op vrijdag ook nog koopavond. Wij wonen niet in Putten en moeten daardoor altijd extra reizen. Zo blijft er vrij weinig tijd over voor andere dingen.”


Tijd voor vrije tijd... Wouter van den Berg: "Herman van Veen was mijn guilty pleasure…”

En bij die ‘andere dingen’ staat hun gezin met twee dochters absoluut op nummer één. Inge: “Sinds ik met de meiden op natuurijs heb geschaatst ben ik helemaal schaatsfan geworden. Ik volg nu elke maandagochtend schaatslessen op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Daar komt nog best wel veel bij kijken. De leraar geeft oefeningen en tips over balans, tempo en houding. Ik leer er veel van, maar nu nog in de praktijk brengen. Mijn zus is ook schaatsgek en samen gaan we weleens wedstrijden kijken in het Thialf in Heerenveen.”

Nee, aan Wouter is het schaatsvirus voorbij gegaan. “Ik ga graag hardlopen. Geen halve marathons, hoor. Ongeveer zes kilometer. Hardlopen doen we trouwens ook weleens samen, maar meestal ga ik alleen. Daarnaast breng ik ook wel tijd door met luisteren naar muziek uit de jaren 70 en de jaren 80. Lekker plaatjes draaien op mijn oude pick-up. Soms ga ik naar platenbeurzen en als we op vakantie langs zo’n tweedehands platenzaak lopen, moet ik altijd even de bakken doorsnuffelen. Wist je dat cassettebandjes ook bezig zijn met een comeback?”

Tenslotte hebben Wouter en Inge ook een fijne familie verspreid over het land wonen. Naast hun twee dochters zijn daar zes nichtjes. “Dus erg gezellig.” Ook bezoeken ze graag een concert. Zo waren er al kaartjes voor Bruce Springsteen, Acda en De Munnik, DI-RECT en verassend genoeg Herman van Veen. “Ja”, zegt Wouter “dat was mijn quilty pleasure!”

Wouter van den Berg luistert graag naar muziek uit de jaren 70 en 80 en draait lekker plaatjes op zijn oude pick-up. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp